La finalul partidei PSG-Tel Aviv 2-4, citeva sute de suporteri parizieni au incercat sa prinda un fan al israelienilor. Acesta a fost salvat de un politist care, depasit de numarul agresorilor, a folosit pistolul din dotare, apoi s-a refugiat intr-un McDonalds. Politistul este originar din Antile, protejatul sau - evreu, iar victima sa - un francez.

Declaratia unui jurnalist sportiv, martor la evenimente:

"Imediat dupa meci, fanii parizieni au vrut sa se razbune si au inceput sa caute fani ai adversarului, pe aleile din jurul stadionului. La un moment dat am vazut un cetatean de culoare, de o statura impozanta, care proteja pe cineva, in fata unui grup ostil.

"Stai in spatele meu!", ii striga, apoi l-a tras intr-un McDonalds. Acolo am vazut ca a scos o arma si o statie de emisie receptie. Abia atunci mi-am dat seama ca e politist.

Afara, fanii lui PSG, dindu-si seama ca au de a face cu un reprezentant al administratiei, au inceput sa urle: "Negru murdar" si "Albastru, alb, rosu - Franta este a francezilor!". Au spart citeva geamuri, situatia a devenit dificila pentru politist si pentru protejatul sau evreu, motiv pentru care au urcat la etaj, printre clientii de la acea ora.

Politia si pompierii au venit foarte greu", mai scrie Phillipe Broussard, pe site-ul sapataminalului "L'Express".

Jean-Claude Marin, Procuror: "Cei doi, politistul si suporterul urmarit, au fost prinsi la citiva metri de McDonalds. Politistul a fost trintit la pamint si a receptionat citeva lovituri. S-a ridicat si observind ca este in inferioritate a scos pistolul. A tras un singur foc".

Victima, Julien Quemener, 24 de ani, era cunoscut pe stadionul Parc des Princes pentru ca facea parte din grupul de fani "Boulogne Boys". Mama sa declara ca nu avusese probleme mari cu politia, cu exceptia unei nopti pe care o petrecuse cindva la sectie, din cauza unei fumigene pe care incercase sa o ascunda pe fundul rucsacului.

Ultimele aparitii publice de vineri seara spun ca politistul este in continuare sub ancheta, dar, adauga procurorul, este foarte probabil ca incadrarea initiala "omucidere voluntara" sa fie schimbata, pentru ca - afirma procurorul - "este o chestiune de legitima aparare".