Duminica, la Timisoara, handbalistii tricolori au incheiat turneul cu o victorie clara, 44-30 cu Macedonia, cum au fost de altfel si succesele anterioare.

In prima zi a Trofeului, Romania depasise Italia (41-25), apoi a invins Turcia cu 39-31.

Nationala pregatita de Lucian Rasnita si Nicu Munteanu nu va avea vacanta de Sarbatori, pentru ca in intervalul 26-30 decembrie va efectua un stagiu de pregatire in Italia.

In ianuarie, incepe grupa preliminara de calificare pentru CE 2008. Romania joaca intr-o grupa cu Bulgaria, Georgia si Letonia.

Pentru nationala feminina, primul turneu oficial debuteaza marti, la Rm Vilcea. Fetele pregatite Gheorghe Tadici vor trebui sa depaseasca o grupa cu Italia, Azerbaidjan, Islanda si Portugalia, pentru a intra in play-off-ul Campionatului Mondial 2007.

Pentru acest obiectiv, fetele au participat la un turneu amical in Ucraina, unde au obtinut o victorie (26-25 cu Brazilia) si au pierdut cu Ucraina (20-26) si Austria (29-32).

Rezultatele din Ucraina nu sunt ingrijoratoare - fata de Cupa Mondiala din Danemarca, pe care au incheiat-o pe locul 2, antrenorul Gh Tadici a folosit un lot substantial remaniat, lasind acasa 7 jucatoare importante.