Doi jurnalisti de la revista ruseasca Novaia Gazeta au primit amenintari cu moartea in urma a doua articole despre moartea colegei lor, Anna Politkovskaia, si situatiei din Caucazul de Nord, a anuntat, luni, redactorul-sef al publicatiei, Serghei Sokolov, dupa cum relateaza agentia AFP.

"Sunt doi jurnalisti importanti pentru revista", a precizat si directorul Novaia Gazeta, Dmitri Muratov, citat de agentia Interfax, refuzand sa ofere dea mai multe detalii din cauza anchetei care se afla in curs de desfasurare.

Unul dintre articole facea referiri in cazul anchetei asupra mortii lui Politkovskaia, colaboratoare a Novaia Gazeta care denunta incalcarile drepturilor omului in Cecenia. Politkovskaia a fost asasinata cu aproximativ doua luni in urma, in fata locuintei sale.

Celalalt articole se referea la "problemele din Caucazul de Nord", regiunea instabila a Rusiei unde se afla Cecenia si unde se produc frecvent ciocniri intre fortele de ordine si rebelii islamisti si separatisti.

Cei doi jurnalisti, ale caror nume nu au fost facute publice, au primit amenintarile vineri, 24 noiembrie. In cazul unuia dintre ei, amenintarea a venit sub forma unui SMS si, pentru a fi mai credibila, continea si date private ale jurnalistului.

Redactorului sef Serghei Sokolov a catalogat aceste amenintari ca avand "legate de ancheta asupra asasinarii Annei Politkovskaia si de linia editoriala a ziarului personificata de aceasta".