Vel Pitar Ramnicu Valcea va intocmi un nou proiect de divizare, dupa ce Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDR) nu a fost de acord cu transferul unor active detinute de companie, pentru care se afla in derulare un proiect SAPARD, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Actionarii companiei au imputernicit Consiliul de Administratie al societatii sa intocmeasca, sa semneze si sa publice un nou proiect de divizare prin care sa fie separate liniile de afaceri, precum si principalele active subutilizate.

In luna septembrie, Vel Pitar a publicat in Monitorul Oficial un proiect de divizare a societatii, care prevedea separarea activelor imobiliare de activitatea de productie si de lantul de magazine de panificatie.

Printre activele ce urmau sa fie transferate in urma divizarii se numara si o moara de grau din localitatea Bujoreni, judetul Valcea, care deruleaza un proiect cu finantare SAPARD.

Vel Pitar este unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori de produse de panificatie. In primele noua luni, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 185 milioane lei si un profit de 2,9 milioane lei.