Senatorii si deputatii au votat luni, in patru ore de dezbateri, un articol si jumatate din legea bugetului de stat pe 2007. Dupa ce au facut prezenta de doua ori, din cauza absentelor in masa, senatorii si deputatii s-au certat timp de patru ore pe amendamente. Cel mai discutat a fost cel referitor la includerea mierii in pachetul deja consacrat „Cornulet cu lapte”.

Cearta intre parlamentari a inceput odata cu discutarea unui amendament de la art. 14 din proiectul bugetului de stat pe 2007, prin care se cerea acordarea de produse de panificatie, lapte si miere pentru elevii prescolari si cei din clasele I -IV.

Deputatul PSD Anghel Stanciu a solicitat votarea acestui amendament, sustinand ca Sebastian Vladescu ar putea fi numit „ministrul Miere” daca accepta si aceasta cheltuiala de la buget. Pentru ca amendamentul a fost respins, Stanciu a revenit la microfon: „Sunt convins ca domnul Vladescu vrea sa fie cunoscut ca ministrul Miere si nu ministrul Fiere”.

Dezbateri pe banii din judete

Modificarile aduse articolului 13 din proiectul legii bugetului de stat, sustinute de catre un grup de deputati de la PNL, PRM si PSD, au fost justificate de necesitatea descentralizarii fondurilor alocate administratiei locale.

Astfel, sumele destinate finantarii cheltuielilor drumurilor judetene si comunale vor fi repartizate prin hotarari ale Consiliilor Judetene, in functie de lungimea drumurilor, dupa consultarea cu primarii. In cazul in care in termen de 30 de zile sumele nu sunt repartizate, banii vor fi impartiti de catre directorii Directiilor Generale ale finantelor publice judetene.