In emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, directorul IMAS, Mircea Kivu, a declarat ca Mircea Geoana ar trebui “sa-si ceara scuze tuturor celor care fac cercetare de opinie publica”.

Mircea Kivu a specificat ca institutele de sondare a opiniei publice ar trebui sa-i ceara presedintelui PSD, in urma afirmatiilor facute cu privire la manipularea sondajelor de opiniei, fie sa nominalizeze institutul cu care s-a realizat acest lucru, fie sa-si ceara scuze tuturor celor care fac cercetare de opinie publica.”

“PSD a manipulat prin omisiune”

Mircea Kivu a sustinut ca, prin intermediul acelor sondaje, PSD a manipulat prin omisiune.

“Dintr-o serie de sondaje, comandate de PSD la vremea respectiva, social-democratii l-au dat publicitatii numai pe cele care ii conveneau, adica pe primul din serie in care Mircea Geoana era la egalitate cu Traian Basescu inainte de inceperea campaniei electorale.

Apoi, au fost niste sondaje facute la interval de 10 zile in care se vedea clar cum Geoana scade si Basescu creste”, a explicat Mircea Kivu.

In ceea ce priveste afirmatia lui Mircea Geoana conform careia PSD a “tinut” PD si PNL la 7-8%, directorul IMAS a afirmat ca este incorecta pentru ca liderul PSD ar fi trebuit sa spuna si cum a facut acest lucru.

“Ma tem ca este vorba de interesul anumitor politicieni de a decredibiliza institutia sondajelor de opinie publica in general pentru ca in acest fel, ei nu mai trebuie sa explice de ce rezultatele anuntate in sondaje, rezultatele politicii lor sunt proaste”, a concluzionat directorul IMAS.