Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a primit acordul companiilor care au achizitionat pachete majoritare de actiuni la societatilor comerciale din sectorul energetic pentru desecretizarea contractelor de privatizare, cu exceptia Gaz de France, care urmeaza sa isi dea acordul miercuri, a anuntat institutia.

„Cu exceptia lui Gaz de France, care urmeaza sa isi dea acordul maine, 29 noiembrie 2006, celelalte firme au transmis acordul privind publicarea contractelor de privatizare, cu exceptia Planului de Afaceri”, se arata in comunicatul MEC.

Companiile care si-au dat acordul pentru publicare a contractelor de privatizare sunt OMV Austria, E.ON Ruhgas si E.ON Energie A.G., din Germania, CEZ a.s. din Republica Ceha si ENEL Distribuzione, din Italia.

M.E.C a anuntat ca dupa primirea tuturor acordurilor, pe site-ul ministerului vor putea fi consultate toate aceste contracte.

Presedintele Traian Basescu a declarat la finalul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii de saptamana trecuta, ca membrii CSAT au cerut detinatorilor de contracte de privatizare in domeniul energetic sa le faca publice imediat.