Pentru persoanele fizice, Finanbank Romania a lansat contul de economii Avantaj, cu o dobinda variabila. Contul poate fi deschis atit in moneda nationala, cit si in valuta.

Contul de economii Avantaj este adresat persoanelor fizice, fiind disponibil in moneda nationala si in valuta si are o dobanda comparabila cu cea a unui depozit la termen, se arata intr-un comunicat de presa.

Contul ofera in acelasi timp flexibilitate maxima in gestionarea economiilor: posesorii pot realiza operatiuni de depunere numerar, incasari intra si interbancare, transferuri si respectiv retrageri de fonduri.

Avantaj ofera beneficiile unei dobanzi sporite, cu conditia mentinerii in cont a unei sume minime stabilite pentru fiecare valuta in parte: 500 lei pentru contul de economii in moneda nationala, respectiv 200 EUR/USD pentru conturile de economii in euro sau dolari.

Dobanda se calculeaza la soldul zilnic, dar se inregistreaza in contul de economii lunar, la inceputul fiecarei luni calendaristice peste soldul existent. Dobanda acordata de Finansbank difera pe transe valorice, putand ajunge pana la 7% pentru depuneri de peste 5,000 lei , pana la 4% pentru depuneri de peste 2,000 euro, respectiv 3.75% pentru depuneri de peste 2,000 dolari.

Finansbank Romania a incheiat anul 2005 cu active totale de 1,25 miliarde de lei (circa 340 milioane de euro), in crestere cu 58%, in lei, fata de 2004, avand o cota de piata de circa 1%.

Pentru acest an, banca are in vedere atingerea unei cote de piata de 1,4%, in functie de valoarea activelor, fata de 1,2% in luna iunie.

Parte a FIBA Group, subsidiara din Romania a Finansbank si-a inceput activitatea in februarie 2000, cand Finansbank AS Turcia a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Bancii de Credit Industrial si Comercial, institutie de credit cu capital mixt romano-american infiintata in 1993.