Institutiile statului isi fac loc in Dambovita Center

de C.N.A.     HotNews.ro
Miercuri, 29 noiembrie 2006, 0:00


foto:www.phg.ro

Investitorii proiectului Casa Radio sunt obligati sa realizeze in primele 26 de luni dupa inceperea lucrarilor, o cladire guvernamentala, adica spatii de birouri pe o suprafata de 11 000 mp si 2 000 mp de parcare subterana, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

El a adaugat ca Guvernul va decide ce institutii ale statului se vor muta acolo.

Ministrul a anuntat ca ministerul a renegociat Contractul cu reprezentantii investitorilor proiectului Casa Radio.

„Am renegociat de mai multe ori acest contract realizat in 2004 si s-au schimbat o serie intreaga de clauze in favoarea statului roman”, a declarat Radu Berceanu.

El a prezentat principalele modificari aduse Contractului de parteneriat public-privat prin noul act aditional, aprobat miercuri in sedinta de Guvern:

•cresterea cotei de participare a CNI SA in cadrul Companiei de Proiect SC Dambovita Center SRL de la 10%, cat este in prezent, la 15%;
•construirea si predarea imediat dupa finalizare catre autoritatea publica a unei cladiri cu o suprafata utila de 11 000 mp cu destinatia de spatiu de birouri plus o parcare subterana in suprafata de 2 000 mp;
•un calendar clar, care prevede termenele de realizare a proiectului, calendar care va fi dat publicitatii dupa ce actul aditional va fi semnat de partile contractante.

Proiectul care se estimeaza ca va fi finalizat intr-o perioada de 7-8 ani va avea o valoare de circa 130-140 milioane euro. Acesta va avea, potrivit autoritatilor, trei componente:

•Componenta A are o suprafata construita de 260 150 mp si cuprinde: o cladire guvernamentala (spatii de birouri pentru institutii publice), o constructie de tip mall, un hotel, un cazino, un cinematograf sau complex de cinematografe, facilitati pentru parcare; apartamente-hotel sau apartamente cu destinatia de spatii rezidentiale; construirea unor cladiri suplimentare care sa includa un

centru de intruniri / conferinte si facilitati de parcare subterana si supraterana.

•Componenta B are o suprafata construita de 106 000 mp si va cuprinde doua cladiri, turnuri de inaltime mare

•Componenta C va avea cladiri multifunctionale, cu inaltime mica si medie cu o suprafata construita de 36 600 mp.

In cadrul renegocierilor, in urma propunerii prezentate de investitorul initial (Mimel Insaat Sanayi Ve Ticaret AS), Ministerul Transporturilor, ca Autoritate Publica, a acceptat ca Elbit Medical Imaging Limited, Plaza Centers Europe Bv si Cenk Demir Sanayi Ve Ticaret AS sa devina, alaturi de Mimel Insaat Sanayi Ve Ticaret AS, parti in Contract si asociati in cadrul Companiei de Proiect Dambovita Center.

„Investitorii vor avea tot interesul sa finalizeze acest proiect cat mai repede, pentru ca pe masura ce cladirile se dau in functiune vin si veniturile”, a spus ministrul Radu Berceanu.

Ministrul Radu Berceanu a explicat ca, potrivit actului aditional, in termen de 21 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a acestuia investitorii trebuie sa depuna spre aprobare documentatia necesara pentru realizarea primelor lucrari (de organizare a santierului), iar in termen de 5 zile de la obtinerea autorizatiei de construire trebuie sa inceapa lucrarile.

In plus, Ministerul Transporturilor poate solicita rezilierea contractului in cazul in care investitorii sau compania de proiect nu isi indeplinesc obligatiile asumate si nu remediaza situatia in termen de 30 de zile calendaristice de la primirea unei notificari scrise.

De asemenea, prin renegociere s-a stabilit ca asigurarea finantarii este, in principal, in sarcina investitorilor, spre deosebire de contractul initial in care era prevazut ca numai Compania de Proiect trebuie sa obtina finantarea necesara realizarii proiectului.

Terenul pe care va fi ridicat acest Centru va fi concesionat Companiei de proiect pe o perioada de 49 de ani.

Clauzele contractului, inclusiv o forma comparativa cu cel initial, sunt publice si vor fi afisate pe site-ul MTCT, a precizat ministrul Radu Berceanu.

Dambovita Center este primul contract de parteneriat public-privat din Romania, care vizeaza reconversia functionala a cladirii cunoscuta drept Casa Radio.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


417 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by