Premierul Calin Popescu Tariceanu cere Ministerului Economiei si Comertului sa faca o noua analiza a stocurilor de combustibil si sa prezinte in Guvern o informare reala pe aceasta tema.

Solicitarea vine dupa ce in sedinta CSAT din 22 noiembrie, ministrul Codrut Seres informase ca Romania are asigurate stocurile de combustibil pentru iarna 2006-2007.

Ulterior, insa, intr-o vizita la Rovinari, ministrul Economiei a afirmat ca de fapt Complexul energetic nu are suficiente stocuri de carbune si l-a amenintat pe directorul general cu demiterea daca pana la mijlocul lunii decembrie, nu-si asigura necesarul de carbune pentru perioada de iarna.

Directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Ion Dondera, a replicat ca problema este una artificial creata de ministrul Economiei.

Pe de alta parte, premierul a cerut MEC o infomare completa referitoare la comertul cu energie electrica, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, dupa sedinta de guvern de miercuri.

Tariceanu a solicitat MEC date privind toate firmele care au contractat energie electrica, cand au fost incheiate contractele, pe ce perioada, care a fost pretul de achizitie dar si actionariatul firmelor.