In luna octombrie a acestui an, creditul neguvernamental, adica imprumuturile totale ale populatiei si ale companiilor, a crescut cu 4,4% fata de luna anterioara a anului curent, nivelul imprumuturilor atingand valoarea de 89 miliarde lei, a anuntat joi Banca Nationala a Romaniei.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, in octombrie 2006, creditul neguvernamental s-a majorat cu 54,9%, pe seama majorarii cu 93,9% a componentei in lei si cu 26,4% a componentei in valuta exprimata in lei. Exprimata in euro, cresterea creditului in valuta a fost de 31,1%.

Raportat la aceeasi perioada, cea mai buna dinamica au avut-o imprumuturile in lei catre populatie care au crescut cu 115,6%, in octombrie ajungand la valoarea de 22,13 miliarde de lei. Imprumuturile in lei catre companii au avut in perioada mentionata o crestere de 77,9%, pana la valoarea de 24,8 miliarde lei.

Finantarile totale in valuta acordate populatiei si companiilor au atins in luna octombrie a acestui an valoarea de 42 miliarde lei. Din luna octombrie a anul trecut pana in iulie anul acesta, creditul neguvernamental in valuta acordat populatiei a crescut cu 50,5% pana la 15,2 miliarde lei, iar catre companii a crescut cu 15,9%, pana la valoarea de 26,8 miliarde lei.