Cu prijelul Zilei Nationale a Romaniei, Traian Basescu, a decorat joi, 30 noimebrie, noua personalitati din domeniul culturii, stiintei si sportului cu ordine si medalii ale statului roman ca semn al recunoasterii efortului acestora, informeaza un comunicat de presa al administratiei prezidentiale.

Presedintele Traian Basescu a conferit Ordinul national „Serviciul Credincios” in grad de Mare Cruce domnului profesor universitar doctor Neagu Djuvara, Ordinul national „Pentru Merit” in grad de Mare Cruce maestrului Horia Andreescu, dirijor, Ordinul „Meritul Sanitar” in grad de Mare Ofiter domnului profesor doctor Mihai Lucan, Seful Disciplinei de Urologie

din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, Ordinul national „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler doamnei profesor universitar doctor Francisca Baltaceanu, Ordinul national „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler domnului profesor universitar doctor Gabriel Liiceanu, directorul Editurii Humanitas, Ordinul national

„Serviciul Credincios” in grad de Cavaler domnului Nicolae Caranfil, regizor, Ordinul national „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler domnului Mihai Sirbulescu, pictor si Ordinul national „Pentru Merit” in grad de Cavaler domnului Marian Dragulescu, gimnast.

Cu acest prilej, seful statului a presedintele Basescu a declarat ca ordinele si medaliile acordate reprezinta o recunostinta a natiunii romane pentru valoarea si capacitatea de a fi repere morale si profesionale. „De o buna bucata de vreme mi-am propus sa recunosc elitele, nu in numele meu personal, ci in numele romanilor.

Nu acest lucru va mobilizeaza, cu certitudine, dar cred ca fiecare natiune trebuie sa isi recunoasca elitele, a spus presdintele.

Seful statului a aratat ca Romania are nevoie de elite pentru a-si asigura succesul si ca in cei 16 ani de la revolutie s-a pierdut scara valorilor. Presedintele a adugat ca trebuie facut un efort „pentru a recupera ce avem mai valoros, pentru a recupera acei oameni fara de care Romania nu poate face fata competitiei in care intra, incepand de la 1 ianuarie 2007”.