Marat Safin aduce Rusiei a doua Salatiera de Argint din istorie! Safin a cistigat in 4 seturi, gratie unui serviciu necrutator (care nu l-a tradat in tie-break), dar si unei erori simple, comisa de Acasuso in ultima minge a partidei.

"Am fost putin stresat, vazind ca Davidenko a pierdut si scorul a devenit 2-2. Acasuso a facut un meci mare, cred ca ii lipseste inca experienta. Este un moment superb pentru ca imi arata ca mai exista motivatie pentru a juca tenis cu placere" - Marat Safin

Scorul in jocul decisiv: Safin (Rusia)-Acasuso (Argentina) 6-3, 3-6, 6-3, 7-6

Ultima zi

Prima zi, in nota echilibrului - 1-1, punctele fiind aduse de Davidenko pentru rusi, Nalbandian pentru sud-americani. Simbata, Rusia ia un avantaj pretios - perechea Safin, Tursunov "inscrie" pentru 2-1.

Duminica, sansa Argentinei se lega in primul rind de Nalbandian - acesta il invinge pe Davidenko in duelul rachetelor nr. 1, astfel ca Rusia si Argentina intra in meciul decisiv.

Antrenorul sud-americanilor Alberto Mancini face o mutare suprinzatoare - il titularizeaza pe Jose Acasuso in locul lui Ignacio Chela.

Iar Acasuso a depasit asteptarile, opunind o rezistenta indirjita lui Marat Safin - a egalat la 1 la seturi, apoi a revenit dupa o accidentare (setul 3) si nu a cedat decit in tie-break-ul setului 4.

"Am fost convins ca pot sa il bat, chiar daca era favorit si juca acasa, la Moscova. Dar a fost mai rapid decit mine" - Jose Acasuso

"Vreau sa ii spun lui Jose Acasuso ca sunt mindru de el! Si de David Nalbandian, au facut tot ca sa cistigam" - Alberto Mancini, capitan nejucator Argentina

Al doilea succes al Rusiei

Rusia a cistigat a doua oara Cupa Davis, dupa victoria din 2002 contra Frantei (3-2 la Paris). Pina la acea data, rusii jucasera doua finale (1994 cu Suedia, 1995 cu SUA, ambele pierdute la Moscova).