Debutul in lung metraj al regizorului Tudor Giurgiu, Legaturi Bolnavicioase, a castigat Marele Premiu al Juriului in cadrul celei de-a 19-e editii a festivalului IMAGINE + NATION - Montreal International LGBT Film Festival. Legaturile au fost premiate ex-aequo alaturi de filmul israelian Good Boys, semnat Yair Hochner.

Acesta este al doilea premiu important dobandit de filmul lui Tudor Giurgiu in ultimele doua luni. In octombrie, in cadrul Festivalului International de la Pecs, Ungaria, Ioana Barbu a fost desemnata Cea mai buna actrita pentru rolul sau de debut, Alex din Legaturi Bolnavicioase.

Ioana a fost incantata si foarte surprinsa la aflarea vestii: “Am primit un telefon ca trebuie sa ma urc rapid in avion si sa ajung in Ungaria, la Pecs, la festivitatea de premiere. Pe moment nici nu am avut timp sa reactionez.

Am intrat in priza, mi-am luat bilet si m-am trezit pe scena cu premiul in brate. A fost o experienta nebuna. De neuitat.”

Montreal si Pecs s-au alaturat unui numar impresionant de festivaluri internationale unde a fost prezentat filmul in aceasta toamna. Printre ele se numara Umea IFF (Suedia), Lisbon GLFF, Copenhaga IFF, Rio de Janeiro FF, Chicago FF, Pusan FF, Bergen IFF (Norvegia), Sao Paulo FF, Hong Kong GLFF, Sevilla IFF, Ljubljana IFF, Cottbus FF.

De asemenea, in acest weekend filmul va fi prezentat la New York in cadrul Zilelor Filmului Romanesc.

Legaturi Bolnavicioase este cel mai mare success de box-office romanesc al anului, cu peste 23.000 de spectatori. Cei care l-au ratat pe marile ecrane il pot vedea la televizor duminica seara, 3 decembrie, in premiera pe canalul HBO.