Directorul de scoala noua trebuie sa stie neaparat o limba straina

de L.A.     HotNews.ro
Vineri, 1 decembrie 2006, 0:00

Documente:
Evaluarea directorilor de scoala
(01.12.2006) PDF

De acum inainte, scolile vor fi conduse de profesori cu cel putin gradul didactic II, care cunosc macar o limba straina de circulatie internationala si care au abilitati de manager. Directorii vor avea o perioada de proba de trei luni. Aceste prevederi au fost stabilite printr-un ordin al ministrului Educatiei, Mihail Hardau.

Hardau a stabilit ca numirea in functia de director se face prin decizie sau ordin de ministru, pentru o perioada de patru ani, incluzand o perioada de proba de 90 de zile. Numirea managerului de scoala se face insa in urma unui concurs, unde profesorul isi va prezenta CV-ul.

Candidatul trebuie sa vina cu un plan de management

Evaluarea se va face pe baza raspunsurilor date la un set de cinci intrebari si in urma prezentarii proiectului de dezvoltare institutionala a unitatii de invatamant pentru care candideaza.

La concursul pentru ocuparea functiilor de director sau de director adjunct din invatamantul preuniversitar de stat participantii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Ei trebuie sa fie titulari in invatamantul preuniversitar, sa aiba cel putin gradul didactic II si o vechime in meserie de cel putin cinci ani.

Profesorii trebuie sa prezinte un CV, care va fi analizat si evaluat. Dupa aceea, candidatii trebuie sa faca fata unui interviu, prin care se evalueaza cunostintele de legislatie scolara, de management educational si se analizeaza calitatea proiectului de dezvoltare institutionala propus de candidat.

Candidatul trebuie sa stie cel putin o limba straina de circulatie internationala si sa stie sa foloseasca computerul. Competentele de comunicare in limba de circulatie internationala pentru care au optat candidatii se evalueaza pe baza traducerii aceluiasi text, pentru concurentii ce candideaza pentru acelasi post.


382 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Rusine!!! (Vineri, 1 decembrie 2006, 20:51)

  Ovidiu [anonim]

  Macar o limba, daca vine o delegatie din afara directorul numa tre sa stea si sa zambeasca, in timp ce un copil de clasa a 5-a va juca rolul de traducator...


  Rusine...
 • 0 (0 voturi)    
  limba noastra (Vineri, 1 decembrie 2006, 21:38)

  Andreu [anonim]

  E bine sa stie o limba, macar una. dar asta cu proiectul de management e foarte tare. Sa-l vad eu pe directorul din satul x ca vine cu proiect si idei de administrare. Sunt bani publici si la astia nu se pricepe nimeni sa cheltuiasca
 • 0 (0 voturi)    
  Pt # 1 (Vineri, 1 decembrie 2006, 22:09)

  Cristina [anonim]

  De ce rusine?Cea mai invatata limba inainte de '90 era rusa.Cum vrei sa stie profesorii mai invarsta o alta limba?Pe vremea lor nu era internet,nici filme de la Hollywood,sau cursuri de limba straina.De unde sa invete saraci?
 • 0 (0 voturi)    
  Cum de unde?? (Sâmbătă, 2 decembrie 2006, 12:25)

  Stefan [anonim]

  De unde invata toata lumea. Sunt multe posibilitati pein care un doritor poate invata o limba straina. Doar lenesii nu se descurca. Sincer mi se pare aiurea sa fie stipulata in lege cerinta asta de bun simt. Se presupune ca un absolvent de ivatamant superior, fie el si de diaintea "erei noaste", stie sa folosesca un PC si sa vorbeasca o limba straina utila, sau oricum, ca se poate adapta foarte usor. Dar traim in RO...
 • 0 (0 voturi)    
  pt.3 (Duminică, 3 decembrie 2006, 5:20)

  sile [anonim]

  Cristina draga daca nu cunosti bine lucrurile despre care vorbesti e mai bine sa nu te bagi in vorba! Limbile straine ,precum franceza si engleza,se invatau in Romania inainte mult de 1989.
  Dar probabil ca tu esti foarte tanara si crezi ca istoria a inceput in tara asta odata cu anul 1989!
 • 0 (0 voturi)    
  care e nouatatea? (Duminică, 3 decembrie 2006, 9:09)

  andrei [anonim]

  chiar nu vad care e nouatatea. si limba straina si planul de management erau conditii (macar teoretic) pt. concurs. numai ca, cel putin in caras-severin, ti se spune verde-n fata ca n-ai pt. ce sa-ti depui dosarul daca nu indeplinesti o serie de criterii despre care nu sufla nicio vorba hardau ori altii. sa fii membru pd, sa apartii cutarui clan, sa fi cotizat in ultimii cinci ani la cutare si cutare, sa te accepte primarul, sa promiti ca vei fi generos cu cei care, eventual, "te vor face director" samd. nu ai toate aceste "calitati" in acelasi timp? ti se inchide usa-n nas. apoi se numeste un director care nu stie nicio limba straina si crede ca managementul e ceva abstract dar despre care nimeni nu stie nimic in realitate, dar care e plin de alte "calitati". http://www.24h-online.ro/articol/In_invatamantul_carasean__Nu_vreau_sa_fiu_director__10747.htm?data=2006-11-24
 • 0 (0 voturi)    
  totusi... (Luni, 4 decembrie 2006, 10:43)

  CoanaKiritza [anonim]

  Ma intreb daca aceste prevederi, care seamana cu cele din sanatate se vor aplica la fel ca acolo...

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version