Noi detalii din culisele bataliei pentru cele opt procente din Petrom confirma o parte dintre acuzatiile procurorilor care ancheteaza cazul "Marea privatizare, cu spionaj si tradare".

Cu o luna inainte de a promova ordonanta "Petrom", ministrul economiei, Codrut Seres, a parafat un raport facut de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) prin care era aprobata varianta dorita de grupul de interese Luca-Vintu.

Pe scurt, acestia doreau ca angajatii sa cumpere in nume personal pachete de actiuni din cele opt procente destinate salariatilor, Petrom.

Raportul a fost intocmit de o echipa de angajati ai OPSPI, condusa de Robert Neagoe, directorul juridic al institutiei - urmarit penal in acelasi dosar pentru tradare.

In concluzia raportului semnat de Neagoe se spune ca "pachetul de actiuni reprezentand 8a din actiunile Petrom urmeaza sa fie vandut de catre Ministerul Economiei si Comertului in conditii preferentiale salariatilor, si nu Asociatiei Petrom.

Raportul a fost intocmit dupa chipul si asemanarea intereselor grupului Luca-Vintu cu atata zel incat Asociatia Salariatilor Petrom este practic desfiintata.

Toate problemele juridice ale asociatiei au fost scoase in evidenta: faptul ca a primit noi membri fara a respecta intocmai statutul asociatiei sau faptul ca nu avea aprobate criteriile in baza carora se puteau distribui actiunile catre membrii asociatiei.

Integral in Evenimentul Zilei