Sute de mii de italieni au manifestat, sambata, la Roma impotriva guvernului condus de Romano Prodi si au salutat reintoarcerea pe scena politica a fostului premier Silvio Berlusconi, transmit agentiile internationale de presa.

Berlusconi a decis sa conduca el insusi protestele din piata San Giovanni din Roma, loc traditional al manifestatiilor de stanga, in pofida recomandarilor medicilor.

Potrivit canalului de televiziune TG24, care l-a citat pe Renato Schifani, unul dintre liderii partidului Forza Italia, numarul manifestantilor a depasit un million.

"Este cea mai mare manifestatie de dupa razboi”, au afirmat, intr-un comunicat, organizatorii. Prefectura si politia au refuzat sa ofere o cifra exacta.

Sustinatorii taberei de centru-dreapta au protestat fata de politicile economice ale guvernului socialist al lui Prodi. Una dintre masurile preconizate ale lui Prodi in proiectul de buget pe 2007 este cresterea impozitelor.

Manifestatia a fost prima impotriva Guvernului, de la castigarea alegerilor de catre coalitia de stanga condusa de Romano Prodi.

Fostul premier Silvio Berlusconi era proaspat iesit din spital dupa ce duminica trecuta a lesinat in timpul unui discurs pe care il tinea la Toscana, in centrul Italiei, la o reuniune politica.

Berlusconi, in varsta de 70 de ani, a inchis ochii si si-a pierdut cunostinta, in timp ce vorbea la tribuna.