Aflata intr-o expansiune accelerata, compania indiana de farmaceutice Ranbaxy Laboratories a mai cumparat un producator important din domeniu - Be-Tabs Pharmaceuticals din Africa de Sud.

Intr-un interviu acordat Reuters, directorul executiv al Ranbaxy, Malvinder Singh, a declarat ca dupa achizitionarea productorului roman Terapia, afacerile din Romania se claseaza pe locul trei in topul activitatilor companiei indiene.

Terapia a fost cumparata in martie a.c. cu 324 de milioane de dolari, iar indienii au inceput sa investeasca masiv in modernizare si in operatiunile de marketing. „Consider Romania un important vector de profit in 2007.

Romania este un exemplu foarte bun pentru noi”, a mai declarat seful Ranbaxy, adaugand ca scopul companiei este de a deveni unul dintre primii cinci jucatori pe piata mondiala a farmaceuticelor.

Ranbaxy este cel mai mare producator de medicamente din India si unul dintre jucatorii pietei mondiale cu cea mai mare crestere in ultimii ani. Compania indiana desfasoara operatiuni in Asia, SUA si Europa, iar prin achizitionarea Be-Tabs Pharmaceuticals a facut un pas important pe piata africana. Noua achizitie a costat 70 de milioane de dolari.