Eugen Ovidiu Chirovici, presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, a demisionat din Partidul Conservator pentru a-si pastra functia in cadrul agentiei guvernamentale.

Liviu Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant al PC, a declarat pentru HotNews.ro ca desi nu este la curent cu aceasta decizie, este o optiune personala a fiecarui membru conservator.

"Din punctul nostru de vedere, Partidul Conservator s-a retras de la guvernare. Pentru reprezentantii nostri in structurile guvernamentale exista doua optiuni - sa-si dea demisia din guvern, din care nu mai facem parte, sau din partid. Fiecare decide cum doreste."

Dupa declaratia de demisie, Chirovici nu a mai putut fi gasit prin telefon.

Chirovici este primul dintre conservatori care renunta la "putere pentru a ramane la guvernare", in ciuda declaratiei liderului PC Voiculescu de a renunta la guvernare pentru a ramane la putere.

Eugen Chirovici a detinut functia de presedinte al ANIMMC din septembrie 2003 si este lider al masonilor din Romania. Are 42 de ani si este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Comert.