Cotidianul:

Un spion la nunta lui Codrut Seres

de Cristian Stanescu     Cotidianul
Luni, 4 decembrie 2006, 0:00


Procurorii sustin ca ministrul Codrut Seres era bun prieten al capului retelei de spionaj, bulgarul Stamen Stancev, pe care l-ar fi invitat chiar la propria nunta.

Probele administrate de procurori in dosarul privatizarilor sustin ideea ca ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, avea relatii apropiate cu seful „retelei de spioni“, Stamen Stancev.

Stamen, invitat la nunta lui Seres

Referatul cu propunerea de luare a masurii arestarii preventive impotriva lui Dorinel Mucea (fostul adjunct al sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie - OPSPI), Mihai Donciu (consilier pe probleme de privatizare al ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei), Vadim Benyatov Don (director in cadrul firmei Credit Suisse First Boston - CSFB) si a lui

Stamen Stancev contine o serie de inregistrari telefonice care acrediteaza ideea unor relatii nepermis de apropiate intre protagonistii acestui scandal.

Intr-una dintre aceste convorbiri, Stancev se refera la ministrul Economiei folosind prenumele acestuia, „Codrut“, fapt care, in opinia anchetatorilor, denota faptul ca relatia dintre cei doi era apropiata.

Conform documentului citat, „relatia deosebit de apropiata dintre cei doi rezulta din intreaga probatiune a cauzei, probatoriul administrat dovedind ca Stamen Stancev a fost un apropiat al biroului demnitarului“ - fapt cunoscut de Roxana Iacob, director al Cabinetului ministrului Economiei si Comertului, care a fost permanent la curent cu relatia privilegiata dintre cetateanul strain

si demnitarul roman. Cel mai semnificativ argument al procurorilor privind relatia personala dintre cei doi este faptul ca „Stamen Stancev a fost invitat la nunta ministrului, desfasurata in anul 2006, in contextul in care cei doi au avut in intervalul 2005-2006 mai multe intilniri in afara cadrului oficial, atit in Romania, cit si in strainatate“.

Ministrul Economiei, Codrut Seres, ne-a declarat ca „nu tin minte sa-l fi invitat la nunta pe Stancev. Erau 350 de invitati, dintre care multi nu au venit. Iar Stancev nu a fost la mine la nunta si nici nu a trimis ceva din partea lui. Felul in care Parchetul desfasoara ancheta asta arata ca trebuie facuta nu numai o reforma a sistemului, dar si a oamenilor“.

Stancev a recunoscut o parte dintre acuzatii

Simbata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a avut loc recursul formulat de cei patru arestati, Stamen Stancev, Dorinel Mucea, Mihai Donciu si Vadim Benyatov, impotriva masurii preventive luate impotriva lor. Instanta a respins actiunea, astfel incit cei doi romani si cei doi cetateni straini vor ramine in arest pentru 20 de zile.

Conform agentiei NewsIn, toti cei patru acuzati si-au sustinut nevinovatia si faptul ca intregul dosar este consecinta nepriceperii anchetatorilor in domeniul economic.

La proces, Stancev a recunoscut ca apartamentul in care locuia avea chiria platita de Donciu si faptul ca le daduse functionarilor romani cartele cu numere de Austria, pentru ca nu i se parea corect ca acestia sa acopere din buzunarul propriu cheltuielile aferente convorbirilor telefonice pe care le purta cu ei.

Or, unul dintre argumentele procurorilor este acela ca functionarii foloseau numere de telefon de Austria tocmai pentru a nu li se putea inregistra convorbirile.

Integral in Cotidianul69 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri