Numai sapte din cei 19 reprezentanti ai Partidului Conservator in Executiv si-au prezentat luni demisiile. Printre acestia se numara vicepremierul Bogdan Pascu si ministrul Economiei, Codrut Seres.

Exceptie fac presedintele Agentiei Nationale pentru IMM-uri, Eugen Ovidiu Chirovici si Adrian Lemeni, care isi mentine functia in cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a explicat pentru HotNews.ro ca membrii care nu au demisionat luni nu se afla in tara in acest moment iar la intoarcere vor trebui sa aleaga fie demisia din guvern, fie din partid.

Adrian Lemeni nu este membru al Partidului Conservator dar a fost sustinut de aceasta formatiune politica. El este secretar de stat in cadrul Secretariatului de Stat pentru Cultelor, din cadrul MCC, din ianuarie 2005, cand facea parte din echipa Monei Musca.

Eugen Ovidiu Chirovici a demisionat, duminica, din Partidul Conservator, pentru a ramane la conducerea Agentiei pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

El a motivat materializarea angajamentelor asumate de administratia guvernamentala a Romaniei fata de UE constituie prioritatea numarul unu, indiferent de convingerile lor politice.

Chirovici a devenit membru al PC in toamna anului 2003 si nu a detinut nicio functie de conducere in formatiunea politica.

Printre ceilalti membri PC care si-au depus demisia se numara: Ovidiu Catalin, secretar de stat in Ministerul Tehnologiei Informatiilor, Sorin Vicol, presedintele Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat, Catalin Teodorescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Florian Gheorghe, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport si Constantin Lupescu, presedintele Agentiei de Transplant.

Conservatorii care nu au renuntat inca la functiile din aparatul guvernamental sunt Darius Mesca- secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, Miron Dumitru - secretar de stat in Ministerul Educatiei, Vlad Anton Iliescu- secretar de stat in Ministerul Sanatatii, Catalin Doica -secretar de stat in Ministerul Finantelor

Publice, Liliana Ghervasuc- presedintele Loteriei, Ioana Nedelcu- vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului, Victor Zota- vicepresedinte AVAS, Catalin Sandu- vicepresedintele Agentiei Nationale de Turism, Livia Sima si Cristian Munteanu - presedintele Agentiei Nationale de Control al Exporturilor.

De altfel, secretarul de stat in Ministerul Economiei si Comertului pentru energie, Darius Mesca, nu are nici un motiv sa demisioneze din Guvern, intrucat nu mai este membru al Partidului Conservator de cateva luni, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanti ai ministerului.

Biroul Politic al PC a decis, duminica, retragerea imediata a reprezentantilor formatiunii din Guvern si trecerea in Opozitie, toti reprezentantii partidului din Executiv urmand sa isi prezinte demisia.