Liderii PD au adoptat, luni, in Biroul Permanent National, o rezolutie prin care fac apel la stabilitatea politica si cea a Aliantei D.A. Documentul sugereaza PNL sa nu caute solutii de guvernare in afara Aliantei, adica sa nu negocieze cu PSD.

"PD sugereaza PNL sa nu insele electoratul Aliantei si, in acest sens, sa nu caute solutii de guvernare in afara Aliantei", prevede rezolutia citita de liderul PD, Emil Boc, in cadrul unei declaratii de presa.

Totodata, PD anunta ca democratii vor discuta cu liberalii, inclusiv cu platformistii, pentru a continua guvernarea dar este respinsa orice colaborare cu PSD.

Replica liberalilor

Imediat, liberalii au raspuns aluziilor PD privind eventualitatea unei colaborari cu PSD.

"Ma surprinde aluzia tinand cont de antecedente. PD este cel care a negociat si a cedat in favoarea PSD postul de director la SRI si avocatul poporului, asa incat aluziile acestea nu ma impresioneaza", a replicat Calin Popescu Tariceanu.

"PNL atrage atentia PD ca orice discutie privind mentinerea stabilitatii guvernamentale si componenta cabinetului trebuie pastrata numai in interiorul Coalitiei", a precizat purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian.

In conferinta de presa dupa intalnirea conducerii PNL, liberalii au spus ca retragerea PC de la guvernare nu trebuie sa afecteze stabilitatea guvernamentala si configuratia majoritatii parlamentare.