Pensiile, drepturile de protectie sociala, precum si ajutoarele banesti, vor fi achitate catre populatie inaintea sarbatorilor de iarna, se arata intr-un comunicat de presa al Postei Romane.

Potrivit comunicatului de presa, pensiile de asigurari sociale de stat, pensiile pentru agricultori, pensiile militare si ajutoarele banesti se vor achita, la domiciliul beneficiarilor, in perioada 12-22 decembrie. Persoanele care nu sunt gasite la domiciliu de catre factorii postali isi pot ridica banii cuveniti de la oficiile postale la care sunt arondate, pana pe data de 28 decembrie.

Taloanele mov si cele portocalii vor fi distribuite, tot in perioada 12-22 decembrie, la domiciliul beneficiarilor care au optat pentru plata pensiilor si a ajutoarelor banesti in conturi bancare. De asemenea, acestea pot fi ridicate, pana pe 28 decembrie, de la oficiile postale la care sunt arondati beneficiarii.

Decizia de a modifica, in luna decembrie, graficul de achitare a pensiilor, a altor drepturi de protectie sociala, precum si a ajutoarelor banesti, a fost luata in urma discutiilor dintre reprezentantii Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale si cei ai Postei Romane.