UDMR Cluj isi cere scuze pentru incidentul petrecut de Ziua Nationala a Romaniei, cand reprezentantii filialei au depus o coroana funerara la statuia lui Avram Iancu.

"In ziua de 1 decembrie a.c. modelul panglicii atasate coroanei noastre a fost ales de furnizor si nu s-a dorit a fi o jignire la adresa participantilor. Ne cerem scuze fata de cei ofensati pentru aceasta greseala ivita fara vointa noastra", arata un comunicat al presedintelui UDMR Cluj, Laszlo Attila, remis, luni, redactiei HotNews.ro.

"Organizatia noastra, de la infiintare, respecta legile Romaniei si niciodata nu a folosit si nu va folosi metode nelegale in activitatea sa", continua comunicatul.

Chiar daca in multe cazuri avem divergente de opinie, relatiile interetnice trebuie sa se bazeze pe respectul reciproc, inclusiv fata de manifestarile nationale ale fiecaruia.

Conducerea UDMR Cluj considera ca, desi in multe cazuri sunt divergente de opinie, „relatiile interetnice trebuie sa se bazeze pe respectul reciproc, inclusiv fata de manifestarile nationale ale fiecaruia”.