Expozitia de fotografie “Reconstructii” apartinand artistului fotograf Iosif Kiraly inaugureaza un ciclu de interventii artistice “In situ” menite sa insufleteasca, pe tot parcursul anului, Holul Mare al Institutului Francez.

Iosif Kiraly, unul din marii fotografi romani contemporani, e cel care va inaugura aceasta serie de lucrari. Maniera sa de lucru - in care se impletesc stari diferite ale aceleeasi realitati pina ce ajung sa devina veritabila fictiune - isi gasesc aici spatiul de expresie ideal... cu atit mai mult cu cit Iosif Kiraly a ales sa priveasca Institutul ca subiect al proiectului sau fotografic. In situ, Institut...

Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 5 decembrie, de la ora 18.30

“In proiectul “Reconstructii” incerc sa investighez, prin intermediul fotografiei, modul in care functioneaza memoria precum si felul in care scurgerea timpului influenteaza perceperea evenimentelor trecute si a spatiilor in care acestea au avut loc.

Imaginile rezultate sunt unele compuse, poli-perspectivice, in care exista o coerenta spatiala suprapusa insa peste o discontinuitate temporala”, a declarat artistul Iosif Kiraly.