Compania petroliera ungara MOL Hungarian Oil and Gas a trimis vineri o oferta de preluare a unor active de productie de petrol dintr-o zona bogata in petrol din Rusia si cu o infrastructura dezvoltata de conducte, in cadrul strategiei de expansiune a afacerii, se arata intr-un comunicat al companiei, preluat de agentia rusa de presa RIA Novosti.

Reprezentantii MOL nu au specificat care este tinta achizitiei si nu a dat detalii financiare, dar au declarat ca firma detine un camp petrolier, care produce 1.800 de barili pe zi si are rezerve de aproximativ 60 de milioane de barili.

Acestia au mai precizat ca acest activ are un vast potential si s-ar integra foarte bine in strategia de afaceri a companiei referitoare la extinderea operatiunilor pe piata din Rusia.

La data de 10 decembrie, MOL a anuntat ca a achizitionat compania rusa North-West Oil Group pentru suma de 15,5 milioane de dolari.

North-West Oil Group detine o licenta de dezvoltare a blocului petrolier Surgut-7 din vestul Siberiei. Exploatarea se intinde pe o suprafata de 330 de kilometri patrati si este inconjurata de mai multe campuri petroliere cu rezerve estimate la 15-75 milioane de tone metrice (551 de milioane de barili).

In luna septembrie, Sandor Fasimon, vicepresedintele MOL si director pentru Rusia, a declarat ca firma a negociat si cumpararea unor active in estul Siberiei.

MOL a fost infiintata in 1991 pe bazele companiei nationale de petrol si gaze OKGT, fiind specializata in prospectarea, productia, transportul, stocarea, distributia si vanzarea de gaze naturale si de petrol. Compania administreaza o retea de peste 440 de benzinarii in Ungaria, Slovacia si Romania.