Cotidianul:

Specula cu case noi

de Sebastian Firtat     Cotidianul
Miercuri, 6 decembrie 2006, 0:00

foto: Cotidianul

Cumpararea unui apartament aflat inca in stadiul de proiect aduce profit mare prin revinzarea lui la finalizarea lucrarilor.

Achizitionarea unei locuinte intr-unul dintre multiplele proiecte rezidentiale de mari dimensiuni anuntate pe piata aduce profit mare celui care cumpara inca din momentul in care apartamentul este doar pe „hirtie“. Oferta este destul de diversificata, asa ca doritorii de profit imobiliar au de unde alege.

Momentan, pe piata rezidentiala din Capitala sint anuntate mai multe proiecte ce insumeaza peste 16.000 de apartamente noi care vor fi livrate in urmatorii ani. Aceste ansambluri rezidentiale se afla in diferite stadii de constructie, faze in care se acorda facilitati din partea dezvoltatorului.

Cerere mare

Apartamentele noi situate intr-unul dintre complexurile rezidentiale de mari dimensiuni sint din ce mai cautate. Acestea sint achizitionate inca din stadiul de proiect datorita posibilitatii de plata esalonata sau discounturilor facute de dezvoltator.

De exemplu, „din cele 200 de apartamente care constituie prima faza a proiectului West Park s-au vindut deja 75%“, ne-a declarat Anca Bostan, director de proiect, Departamentul vinzari rezidentiale Regatta. Un alt exemplu de succes in privinta vinzarilor inregistrate este si proiectul Planorama.

Conform datelor furnizate de compania Neocasa, agent exclusiv al acestui proiect, „din cele doua blocuri care au fost scoase la vinzare, primul bloc (procesul de vinzare a inceput la sfirsitul anului 2005) este vindut aproape in totalitate (98%), iar cel de-al doilea (procesul de vinzare a inceput in august 2006) este vindut in proportie de 53%“.

Profit de 20%

Profitul obtinut prin achizitionarea unui apartament in stadiul de proiect si revinzarea ulterioara, atunci cind proiectul se apropie de finalizare, poate aduce investitorului un profit de aproximativ 20%. Acest profit constituie aprecierea pretului apartamentului atunci cind proiectul se afla in stadiu avansat de constructie.

„Investitorii de mici dimensiuni achizitioneaza apartamentele pentru a le revinde sau a le inchiria dupa ce constructia este finalizata, obtinind o profitabilitate mare a investitiei“, a declarat Karina Kraft, director PR, Neocasa.
Integral in Cotidianul


36 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi