Deputatul PNL Sorin Marian Paveliu a anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, ca se alatura grupului parlamentarilor liberali reuniti in jurul lui Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si Gheorghe Flutur, apreciind ca proiectele prezentate public de acestia referitoare la redresarea Partidului National Liberal, il reprezinta.

"Sunt profund dezamagit de judecatile si atitudinile la care a recurs Calin Popescu Tariceanu, in calitate de premier si de presedinte al Partidului National Liberal.

Cred ca Mos Nicolae i-a adus lui Calin Popescu Tariceanu un snop pe nuieluse cu care sa-l penalizeze pentru modul in care a negociat ieri, in dubla sa calitate de premier si de presedinte de partid, atat legile cat si Constitutia" - a subliniat Paveliu in comunicatul remis presei.

"In loc de proiecte politice sau guvernamentale, Calin Popescu Tariceanu s-a pretat la targuri politice. Nu este posibil sa incerci sa nominalizezi un vicepremier al PNL intr-o functie care a fost blocata de partenerii nostri din Alianta D.A., doar pentru a evita o audiere regulamentara in Parlament..

Prin intentia sa de a ocoli procedurile parlamentare solicitand, pentru un senator al Partidului National Liberal, functia de vicepremier care a apartinut Partidului Democrat, si nu pe cea ramasa vacanta si care a fost detinuta de Partidul Conservator, industriasul Calin Popescu Tariceanu s-a comportat precum un buticar de bloc evazionist, pentru care patru este egal cu trei.

Iar sustinatorii sai din conducerea partidului s-au erijat intr-o fratie de samsari ai Constitutiei, atitudinea grupului Tariceanu negand valorile de baza pe care trebuia sa le apere PNL, in primul rand respectul fata de legi si de Constitutie" - se mai precizeaza in document.