Cosmote Romania va depasi pragul celor un milion de clienti pana la finalul anului 2006, a declarat miercuri Nikolos Tsolas, presedintele grupului.In acest moment cota de piata a operatorului e de 4.3 %, 83% din totalul clientilor fiind posesori de cartele pre-platite.

Numarul total al utilizatorilor de servicii Cosmote este de aproximativ 670 de mii insa Nikolas Tsolas a refuzat sa precizeze care sunt estimarile pentru finalul anului viitor. Cu toate aceste presedintel companiei a a declarat ca pana la finalul anului 2009 se asteapta la o crestere cu 50% a numarului utilizatorilor grupului, pana la un total de 15 milioane.

Printre planurile de dezvoltare pe care compania le are in Romania se numara cresterea gradului de acoperire pana la de 85% din teritoriul Romaniei si 98% din populatie, precum si acoperirea integrala a retelei de transport Metrorex.

Pentru activitatile din Romania grupul are prevazute investitii de 450 de milioane de dolari pana in anul 2008, pana in acest moment mai mult de jumatate din suma fiind cheltuita.

Piata de telefonie mobila din Romania este controlata in proportie de peste 90% de companiile Vodafone si Orange.