Alcatel si Lucent Technologies au anuntat incheierea fuziunii dintre cele doua companii. Noua companie Alcatel-Lucent isi va incepe activitatea de furnizor global de solutii de comunicatii din decembrie 2006 si este una dintre cele mai importante forte in cercetare-dezvoltare din domeniul comunicatiilor, cu cel mai larg portofoliu de servicii de comunicatii mobile si fixe.

Alcatel-Lucent are personalitate juridica franceza si sediul social in Paris. Compania va fi prezenta pe bursele Euronext Paris si New York Stock Exchange incepand cu 1 decembrie 2006 sub un indice bursier comun.

Serge Tchuruk, numit Presedinte al Consiliului Director al Alcatel-Lucent, a spus: “Alcatel-Lucent va fi pentru clientii nostri un partener cu capacitatea de a proiecta, construi si gestiona retele din ce in ce mai complexe care asigura servicii de comunicatii convergente de ultima generatie catre utilizatorii finali.

Alcatel-Lucent va oferi o calitate deosebita a implementarii, inovarii si serviciilor destinate clientilor: compania va beneficia de cele mai experimentate echipe de servicii din domeniul telecomunicatiilor, ca si de una dintre cele mai importante organizatii de cercetare-dezvoltare in aceasta industrie.” Patricia Russo, care a fost numita Chief Executive Officer al Alcatel-Lucent, a

comentat: “Prin aceasta fuziune alaturam doua companii de prim rang, formand un lider de necontestat al industriei noastre, care sa imbogateasca modul in care lumea comunica.”

Solutii de comunicatii

Cu un pachet divers de produse complementare, Alcatel-Lucent se pozitioneaza foarte bine in domeniul transformarii retelelor. Compania este lider in IPTV, acces broadband, retele IP, IMS si NGN (next-generation networks), ca si in tehnologiile 3G (UMTS si CDMA).

Cu mai mult de 18.000 angajati ai departamentelor de operatiuni la nivel mondial, compania are cea mai importanta si experimentata echipa de servicii din domeniu. In solutii de comunicatii pentru mari companii, Alcatel-Lucent este numarul 1 in Europa si are mai mult de 250.000 de clienti - mari companii si institutii gurvernamentale la scara mondiala.

Expertiza in inovatie si cercetare

Exista aproximativ 23.000 de angajati Alcatel-Lucent (din totalul de 79.000) care sunt implicati in cercetare-dezvoltare, incluzand 1.500 de oameni de stiinta si cercetatori din 10 tari si printre care se numara si angajatii Bell Labs, companie al carui sediu social ramane in New Jersey, SUA.

Cu investitii de 2,7 miliarde euro realizate de Alcatel si Lucent in cercetare-dezvoltare pentru anul 2005 si cu 25.000 de patente active, Alcatel-Lucent este lider in inovatie. Compania detine una dintre cele mai importante facilitati de cercetare-dezvoltare in comunicatii capabile sa stabileasca parteneriate si colaborari cu clientii pe baza unor tehnologii de ultima ora.

Alcatel-Lucent conduce de asemenea initiative in domeniul standardizarii prin cei 600 de experti care fac parte din 130 de organisme de standardizare.