Seful statului a semnat, miercuri, decretul de numire a liberalului Dan Motreanu in functia de ministru al Agriculturii. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu.

PNL l-a nominalizat, marti, pe secretarul general al partidului, Dan Motreanu, pentru portofoliul agriculturii. Portofoliul de la agricultura a ramas vacant in urma cu doua saptamani, dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut revocarea din functie a lui Gheorghe Flutur.

Cererea premierului a intervenit dupa ce Comitetul Executiv al PNL a decis retragerea sprijinului politic pentru Flutur, care s-a alaturat gruparii Stoica-Stolojan.

Dan Motreanu a absolvit Univeristatea de Vest Timisoara, sectia Litere, Filosofie-Istorie. Noul ministru al Agriculturii a urmat, intre 1998 si 1999, cursuri de pregatire privind derularea fondurilor europene, organizate de Comisia Europeana.

Deputat PNL de Bucuresti, s-a inscris in partid in 1990. In perioada 2002-2005, a condus Tineretul National Liberal. A intrat in Parlament dupa alegerile din 2004, iar de anul acesta ocupa si functia de chestor al Camerei Deputatilor.