Nedved se va lasa de fotbal daca suspendarea de 5 etape, primita pentru eliminarea din partida cu Genoa, din serie B, va fi pastrata. Veteranul ceh este unul dintre singurele staruri care au ramas la Juventus Torino, dupa retrogradarea formatiei in a doua divizie italiana, pentru scandalul de coruptie din vara.

Nedved a fost eliminat in partida de vineri seara, de la Genoa, incheiata la egalitate, iar arbitrul intalnirii l-a acuzat de insulte si de agresiune. Roberto Farina pretinde ca a fost injurat si calcat pe picior de ceh.

Pavel Nedved neaga toate aceste acuze.

"Zinedine Zidane a primit trei etape de suspendare pentru o lovitura cu capul. Eu pentru ce am primit cinci etape? Daca aceasta este politica, eu voi inceta sa mai joc fotbal" - i-a spus Nedved impresarului sau, Mino Raiola.

"Nici nu l-a insultat, nici nu l-a calcat. Daca a facut asta, a fost accidental. Farina este un mincinos" - a declarat Raiola cotidianului italian Gazzetta dello Sport.

Si antrenorul torinezilor, francezul Didier Deschamps s-a declarat socat de decizia comisiei. "Nici nu ma gandeam la o asemenea suspendare. Cinci meciuri inseamna extrem de mult" - a spus Deschamps.

Juventus a facut deja un recurs pentru micsorarea acestei pedepse.

Torinezii ocupa locul doi in Serie B, la un singur punct distanta de prima clasata, Napoli, dupa 14 runde scurse din actualul sezon. Juventus este singura echipa neinvinsa in al doilea esalon italian, dar are o penalizare de noua puncte, in urma scandalului Moggiopolli.