La un an de la suspendarea din PNL, deputatul Cristian Boureanu i-a trimis premierului Calin Popescu Tariceanu o scrisoare in care il acuza ca a reusit sa ingroape partidul si ca a tarat clasa politica intr-o aventura murdara. Boureanu considera ca, din cauza insucceselor inregistrate pe plan politic si administrativ, Traiceanu ar trebui sa se autosuspende din functia de presedinte al PNL.

"Domnule Calin Popescu Tariceanu,

Se implineste un an de cand ati cerut suspendarea mea din partid, pe motiv ca declaratiile mele despre colaborarea cu PSD aduc deservicii partidului. Intre timp, dl Dinu Patriciu a recunoscut discutiile cu social-democratii, iar reactia dvs a fost de a ma da afara din PNL.

La momentul suspendarii, spuneam ca partidul este de doua ori mai slab cotat decat PD. Intre timp, sondajele arata ca PNL a ajuns de 3,5 ori mai slab decat partenerul sau de alianta. Desi sustineti in toate discursurile ca PNL este principalul partid al tarii, adevarul este ca se afla abia pe locul patru, dupa cum anticipasem inca de iarna trecuta.

PNL nu este vioara intai nici macar la nivelul Executivului. Cedarile inadmisibile au adus partidul in postura de a avea multi ministri dar putine ministere cu adevarat importante. Ati renuntat la Ministerele Apararii si Economiei de dragul unor orgolii personale", scrie in epistola facuta publica ieri de deputatul exclus din PNL.

Documentul, semnat de Boureanu in calitate de "deputat liberal", se incheie cu o recomandare: "La un an de la suspendarea mea, s-a vazut ca timpul mi-a dat dreptate. Ati ingropat definitv Partidul National Liberal.

Pentru raul facut, dumneavoastra ar trebui sa fiti astazi cel care se autosuspenda din functie, desi acest lucru s-ar petrece cu cel putin un an prea tarziu."