PNL si PD se joaca de-a negocierea pentru functia de sef al Ministerului Economiei si Comertului. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca oferta democratilor de a ceda liberalilor conducerea MEC nu este serioasa si, de aceea, nici nu a fost acceptata de PNL.

Tariceanu a declarat ca propunerea trebuia sa se faca in cadrul negocierilor si nu la televizor.

Presedintele democratilor, Emil Boc, anuntase, miercuri seara, intr-o conferinta de presa organizata la Cluj, ca PD a hotarat sa renunte in favoarea PNL la sefia Ministerului Economiei si Comertului. Boc spunea ca asteapta ca PNL sa faca o nominalizare pentru acesta functie.

Decizia PD a venit dupa ce, in sedinta de guvern de miercuri, Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a fost trecut din subordinea Ministerului Economiei in cea a AVAS, institutie condusa de liberalul Teodor Atanasiu.

PNL si PD se cearta de patru zile cum sa-si imparta posturile ramase libere dupa iesirea de la guvernare a conservatorilor, in 3 decembrie.

Desi Codrut Seres si-a dat demisia din postul de ministru al Economiei si Comertului, inca din 4 decembrie, el este inca in functie pentru ca presedintele Traian Basescu nu a semnat inca decretul de revocare.