Consiliul Concurentei a autorizat achizitionarea companiei Primex, operatorul retelei de magazine Cosmo, de catre Baba Gyorgy si firma turca Teknosa Ic Ve Dis Ticaret, al carei principal obiect de activitate este comercializarea produselor electronice si electrocasnice, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

In urma analizei operatiunii de concentrare economica, autoritatea in domeniul concurentei a decis ca, desi tranzactia cade sub incidenta prevederilor Legii concurentei, nu prezinta indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal, avand in vedere ca noul actionar nu a activat pe pietele relevante anterior realizarii operatiunii de concentrare economica.

Teknosa, societate pe actiuni de drept turcesc, detinuta de Haci Omer Sabanici Holding si de familia Sabanci, are ca principal obiect de activitate comercializarea produselor electronice si electrocasnice in Turcia, prin propriile magazine si prin retelele distribuitorilor.

Compania Primex , operatorul retelei de magazine Cosmo din Romania, are ca obiect de activitate comertul cu produse electronice, electrocasnice si IT&C, atat cu amanuntul cat si cu ridicata.