In emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, deputatul PD, Cezar Preda, a declarat ca liberalii nu le-au propus niciodata alegerile anticipate. “O spun inca o data: Bogdan Olteanu a mintit cand a spus ca PNL a propus alegeri anticipate, de fapt a mintit si cand a spus cum s-au desfasurat discutiile intre noi!”, a afirmat el.

Cezar Preda a mai afirmat ca premierul Calin Popescu-Tariceanu le-a propus doua variante democratilor: asumarea responsabilitatii pe ministerul Economiei si Comertului, “curatat de cateva din societatile de care raspundea”, iar cea de-a doua sa ia functiile de vicepremier, secretar de stat si sefii de agentii in colaborare cu UDMR.

Si in acest context, Cezar Preda a precizat ca Bogdan Olteanu a mintit cand a spus ca negocierile de miercuri nu s-au desfasurat asa. In plus, deputatul democrat a precizat ca Bogdan Olteanu nici macar nu a participat la acea intalnire.

Confosm spuselor sale, la respectivele negocieri au participat Dan Radu Rusanu si Calin Popescu Tariceanu din partea PNL si Radu Berceanu si Adriean Videanu, din partea PD.

“Vom sta pana in ultima zi a acestei guvernari!”

Deputatul democrat a precizat ca, in functie de majoritatea parlamentara, primul ministru trebuie sa ia o decizie pe care Partidul Democrat o va respecta.

“PD nu poate sa plece de la o guvernare la care s-a angajat! Noi vom sta pana in ultima zi a acestei guvernari pentru ca pentru noi fiecare zi a acestei guvernari va aduce un pas ijn plus in realizarea programului! Ultima zi este aceea cand primul ministru constata ca nu mai avem majoritate si vine si cere in Alianta inceperea procedurilor constitutionale pentru alegerile anticipate!”, a declarat Cezar Preda.

Si deputatul PD, Costica Canacheu a declarat ca “PD va sta la guvernare pana in momentul in care va pica prima lege importanta.” In acest sens, el a dat exemplul legilor descentralizarii si continuarea reformei in finante care pun mari probleme.