In emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, liderul grupului parlamentar al PNL, Crin Antonescu, a declarat ca este “inacceptabil” ca platformistii sa fie considerati parte integranta din Alianta din moment ce acestia nu mai fac parte din PNL.

Totodata el a precizat ca PNL nu poate stabili o pozitie fata de un partid care inca nu exista, denumnid viitorul partid al platformei Stolojan-Stoica, un “partid-strigoi.”

In cazul celor 7 presedinti de organizatii judetene care sunt semnatari al actului de infiintare a Partidului Liberal Democrat, Delegatia Permanenta a luat decizia deizolvarii birourilor pe care acestia ii conduceau si, in locul lor, vor fi numite comitete interimare.

In ceea ce-i priveste pe cei 29 de parlamentari care au anuntat ca vor face parte din PLD, Crin Antonescu a afirmat ca “din puctul nostru de vedere ei nu mai fac parte din PNL din moment ce constituie un comitet de initiativa tehnic pentru infiintarea unui nou partid. Daca este nevoie, pro forma, sa fie exclusi ii vom si exclude!”

“Alianta Dreptate si Adevar, juridic si politic, este alcatuita din doua partide: PD si PNL. In mod automat, cand cineva paraseste unul dintre cele doua partide, paraseste si Alianta!”, a concluzionat Crin Antonescu.