Frantuzoaica Laure Manaudou a stabilit un nou record mondia in proba de 400 metri liber. Ioan Gherghel s-a clasat al saselea in finala la 200 metri fluture, astfel ca singura medalie pentru Romania ramane bronzul castigat joi de Razvan Florea in proba de 200 de metri spate.

Ziua a treia - sambata

Ioan Gherghel a incheiat pe locul sase in finala la 200 metri fluture, cu timpul de 1 minut, 54 de secunde si 69 de sutimi. Aurul i-a revenit polonezului Pawel Korzeniowski (1:52.33).

Razvan Florea a obtinut al saselea timp al calificarilor la 100 metri spate si va lua startul in finala de duminica.

Frantuzoaica Laure Manaudou a realizat un nou record mondial in proba de 400 metri liber, parcurgand distanta in trei minute, 56 de secunde si noua sutimi. Recordul precedent, de 3:56.79, ii apartinea tot ei si fusese stabilit anul trecut la Trieste.

Tot sambata, rusul Iuri Prilukov a stabilit un nou record european al probei de 1500 metri liber, fiind cronometrat in 14 minute, 16 secunde si 13 sutimi. El si-a imbunatatit astfel propria performanta cu peste 7 secunde.

In clasamentul pe medalii, Germania si-a marit avansul fata de celelalte delegatii si a strans pana acum cinci medalii de aur, patru de argint si una de bronz. Pe locul doi se afla la egalitate Franta si Polonia (3-2-3), urmate de Rusia (3-1-3).

Ziua a doua - vineri

Ioan Gherghel a incheiat pe ultimul loc finala probei de 100 metri fluture, disputata vineri seara, cronometrat cu timpul de 52 de secunde, 27 de sutimi. Medalia de aur i-a revenit sarbului Milorad Cavic.

Tot vineri, Octavian Gutu a ratat calificarea in finala la 100 metri liber, ocupand locul 26 in calificari.

Ziua a doua a fost dominata de frantuzoaica Laure Manaudou care a castigat doua medalii de aur. Campioana olimpica si mondiala si-a adjudecat probele de 800 metri liber si 100 metri spate.

Prima zi - joi

Razvan Florea a castigat medalia de bronz in proba de 200 de metri spate la Campionatele Europene de natatie in bazin scurt care se desfasoara la Helsinki, Finlanda.

Florea a parcurs distanta intr-un minut, 53 de secunde si 71 de sutimi.

Aurul a fost cucerit de rusul Arkadi Viatchanin cu un nou record european (1:49.98).

Pe locul doi a sosit germanul Helge Meeuw.

Prima zi a Europenelor a adus si primul record mondial doborat. Stafeta masculina a Germaniei a cucerit aurul in proba de 4x50 metri mixt cu un timp de 1 minut, 34 secunde, 6 sutimi.

Iar poloneza Otylia Jedrzejcak a imbunatatit recordul european in proba de 200 metri fluture. Performanta ei: 2 minute, 4 secunde, 94 sutimi.

La competitia din Helsinki, Romania este reprezentata de trei inotatori: Razvan Florea, Ioan Gherghel si Octavian Gutu.