Tehnicianul german Jurgen Klinsmann s-a retras de la discutiile pentru a deveni noul selectioner al nationalei de fotbal a Statelor Unite ale Americii. Klinsmann a demisionat in vara de la conducerea nationalei Germaniei cu care a ocupat locul 3 la Campionatul Mondial.

Imediat dupa despartirea de nationala tarii sale, numele lui Klinsmann a fost primul pe lista posibililor selectioneri ai SUA. Germanul locuieste in Los Angeles si cunoaste bine campionatul de soccer din America.

Joi, Klinsmann a anuntat intr-un comunicat de presa ca renunta la cursa de a prelua nationala americana, ramasa fara selectioner dupa demisia lui Bruce Arena, la finele Mondialului din vara.

"Am incheiat discutiile cu Sunil (Gulati, presedintele Federatiei de soccer din USA - n.r.). M-am retras din cursa si nu vreau sa intru in alte detalii. Totusi, urez mult succes viitorului antrenor si, de asemenea, ii multumesc lui Sunil pentru oportunitatea de a schimba idei" - a declarat Jurgen Klinsmann.

Federatia americana era pregatita sa-i ofere germanului un contract in valoare de 1,8 milioane de euro pe an.

Pe lista federatiei pentru postul de selectioner se mai afla Gerard Houllier, antrenorul lui Olympique Lyon, portughezul Carlos Queiroz (secundul lui Sir Alex Fergusson la Manchester United) si Sven Goran Eriksson, liber de contract dupa demisia de la nationala Angliei.