Liberalul Dan Motreanu a depus, la Palatul Cotroceni, juramantul de investire in functia de ministru al Agriculturii. Motreanu devine membru al Guvernului Tariceanu la mai bine de doua saptamani de la semnarea decretului de revocare a lui Gheorghe Flutur. Noul ministru sustine ca prioritatea mandatului sau va fi atragerea de fonduri europene in agricultura.

La ceremonia de juramant presedintele Traian Basescu i-a cerut noului ministru sa puna accent pe rezolvarea situatiei agentiilor de plati. Totodata seful statului, incercand sa se fereasca de microfonul din sala i-a spus lui Motreanu ca, avand in vedere problemele de la ministerul Agriculturii, "are o misiune groaznica".

Motreanu: Prioritate absoluta este atragerea fondurilor europene

Dan Motreanu a declarat dupa investitura sa, ca prioritatea mandatului sau va fi atragerea fondurilor structurale, necesare pentru a face agricultura romaneasca performanta.

"Prioritatea mea absoluta va fi atragerea unui procent suficient din fondurile europene destinate agriculturii romanesti. Cu ajutorul acestora vom putea schimba agricultura romaneasca, vom putea trece de la o agricultura de subzistenta la una performanta, bazata pe profit", a spus Motreanu.

In varsta de 36 de ani, Motreanu este secretar general al PNL si deputat de Bucuresti. De altfel, Dan Motreanu este cunoscut in partid drept unul dintre sustinatorii fideli ai presedintelui Calin Popescu Tariceanu.

In perioada 2002-2005, Dan Motreanu a condus Tineretul National Liberal. A ocupat apoi functia de secretarul general al formatiunii liberale. In 2004 a intrat in Parlament ca deputat iar anul acesta a fost ales chestor al Camerei Deputatilor.

Inainte de a se lansa in politica, noul ministru al Agriculturii a fost profesor de istorie.