FC Vaslui ia toate punctele de la Arad printr-un gol marcat chiar inainte de pauza de golgheterul Viorel Frunza. Moldovenii urca pe locul 7 si, cu 28 de puncte, au parte de o vacanta de iarna linistita. Nici aradenii nu au motive de ingrijorare. Dupa 19 etape au 24 de puncte, cu 7 mai mult decat prima echipa aflata la retrogradare, Ceahlaul Piatra Neamt.

UTA - FC Vaslui 0-1 (Frunza '45)

Prima repriza a fost dominata autoritar de UTA, dar golul a venit contrar meciului. In minutul 45, Croitoru centreaza si Viorel Frunza marcheaza cu capul la coltul lung. Este al 10-lea gol al moldoveanului in acest campionat.

El urca pe locul 2 in clasamentul golgheterilor, la egalitate cu Nicolae Dica, dar la trei lungimi in spatele liderului, Ioan Viorel Ganea.

Nici intrarea din minutul 63 a lui Sabin Ilie nu a revigorat atacul aradean, iar eliminarea lui Oncica in minutul 75 a pus capat sperantelor pentru trupa lui Marius Lacatus.

"Am avut o prima repriza care a fost cea mai buna din tot campionatul. Am avut cel putin sapte situatii clare de a marca, dar apoi am luat un gol stupid. Chiar daca este decembrie, nu aveam de gand sa facem cadouri astazi."

Marius Lacatus - antrenor UTA

"Am avut sapte ocazii clare de gol, am facut o prima repriza extraordinara. Am facut o greseala, am primit un gol. In repriza a doua a fost un arbitraj contra noastra, am luat numai cartonase galbene cand ne apropiam de poarta, dar si unul rosu. Noi ne-am daruit, am incercat, dar am pierdut, asta e viata."

Bogdan Mara - UTA

"A fost un meci dificil, cred ca cel mai greu din deplasare, am castigat meritat. UTA a avut posesie mai multa, dar nu se pune, conteaza numai golurile."

Viorel Frunza - FC Vaslui

"Nu a fost un joc spectaculos, ci unul cu multa munca si agresivitate. Am avut foarte multa sansa. Dar si forma extraordinara a portarului Haisan ne-a salvat meciul."

Viorel Hizo - antrenor FC Vaslui

Pe contraatac, moldovenii puteau mari avantajul, dar acelasi Frunza nimereste bara in minutele de prelungiri ale jocului.

FC Vaslui isi ia revansa dupa infrangerea din tur, de pe teren propriu, cand aradenii se impuneau cu 5-2.