Un nou sistem dezvoltat de compania DaymlerChrysler va permite soferilor sa anticipeze orice problema in trafic cu mult timp ca acesta sa fie vizibila din spatele volanului.

“Car-2-X Communication” este numele sistemului care a fost testat cu succes pe cinci masini care si-au raportat una alteia probleme de trafic precum existenta cetei a blocajelor din trafic sau a poleiului informeaza portalul Gizmag.

Astfel daca doua masini care beneficiaza de acest sistem se vor afla la o distanta o jumatate de kilometru una de alta vor face schimb de infoprmatii astfel incat soferii sa ia cele mai bune masuri care sa le asigure siguranta.

Specialistii de la DaimlerChrysler au pus la dispozitia altor producatorii autop detalii despre mmodul de functionarea al sistemului, fiind constienti ca utilitatea acestuia depinde exclusiv de numarul de masini pe care este instalat.

Tehnologia nu este atat de complicata cum pare la prima vedere, toate informatiile provenite de la ABS, ESP si de la senzorii care “citesc” unghiul de rotire a volanului fiind transmise automat, prin unde radio, masinilor aflate la o distanta de 500 de metri.