Un concert extraordinar Mozart, sustinut de violonistul si dirijorul Augustin Dumay impreuna cu pianistul Jean-Bernard Pommier si Orchestra Regala de Camera Valona va avea loc in data de 21 decembrie 2006, ora 19.00, la Ateneul Roman. Concertul marcheaza 250 de ani de la nasterea compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart.

Programul propune o alaturare inedita a Concertelor numerele 2 si 3 pentru vioara si 9 pentru pian cu o capodopera camerala, Sonata in Sol major pentru vioara si pian K 301. Laureat al premiilor Grammy, Gramophone si Grand Prix du Disque, maestrul francez va evolua, astfel, atat ca violonost cat si ca dirijor.

Augustin Dumay este prezentat de revista The Strad drept “mostenitor de drept al liniei regale belgiene, Ysaye, Dubois si Grumiaux". Augustin Dumay a evoluat in unele dintre cele mai prestigioase sali de concert ale lumii : Concertgebouw din Amsterdam, Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, Queen Elizabeth Hall, Wigmore Hall, Scala din Milano, Filarmonica din Berlin.

Publicul meloman din Romania a avut ocazia sa-l asculte pe Augustin Dumay in cadrul editiei 2005 a Festivalului George Enescu, intr-un recital de vioara.

Pianist si dirijor, Jean-Bernard Pommier este unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni contemporani. Discografia sa include integrale ale sonatelor lui Wolfgang Amadeus Mozart si Ludwig van Beethoven, lucrari de Bach, Chopin, Schumann, Debussy. Este director artistic al Northern Sinfonia si dirijor principal al Orchestrei Filarmonice din Torino.

Invitat constant la cele mai prestigioase festivaluri, Jean-Bernard Pommier a concertat la Londra, Viena, Berlin, Leipzig, Dresda, Amsterdam, Paris, Moscova, Chicago si in Israel.

In luna aprilie 2006, Jean Bernard Pommier a sustinut un concert extraordinar pe scena Ateneului Roman sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal. Programul concertului a continut lucrari de Wolfgang Amadeus Mozart ( Simfonia in si bemol major KV 182, Concertul in do major pentru pian si orchestra KV 467, Serenada Haffner KV 250)

Evenimentul face parte din seria de concerte aniversare organizate de Institutul Cultural Roman.