Fondul britanic de investitii imobiliare North Real Estate Opportunities Fund va investi aproximativ 60 milioane de euro pentru dezvoltarea unui centru comercial in Suceava, care va fi cel mai mare din regiune. Mall-ul va avea o suprafata de circa 55 de mii de metri patrati si va fi inaugurat in aprilie 2008.

Proiectul, numit Bucovina Shopping City, este localizat in centrul orasului Suceava si va fi cel mai mare centru comercial din regiunea Bucovinei, relateaza publicatia Globest.com.

Cei interesati de achizitionarea unui spatiu in magazin s-au asezat deja la coada. Hypermarket francez Carrefour sau furnizorul german de mobila, Mobexpert au semnat contracte pentru un spatiu in incinta centrului comercial. Acesta va avea 12.000 de metri patrati de galerii comerciale, cu peste 80 de magazine.

“Suntem optimisti in ceea ce priveste viitorul si dezvoltarea orasului Suceava. Bucovina Shopping City va fi un adevarat centru regional, servind atit orasul cat si localitatile din judetele din jur”, a declarat Robert Provine, Managerul general al North Real Estate Opportunities Fund, NREO.

Saptamana trecuta, investitorii britanici au cumparat si European Retail Park din Sibiu, in urma unei tranzactii evaluate la circa 83 de milioane de euro.

Un raport elaborat recent de catre firma de consultanta Cushman&Wakefield, estimeaza ca suprafetele spatiilor comerciale in Romania si Bulgaria vor creste cu pana la 150% pina la sfarsitul anului 2007.

Documentul mai arata ca cele doua state sunt pregatite pentru integrarea in UE, iar Romania va fi a doua mare piata de desfacere din Europa centrala si de est, dupa Polonia.

"Romania are foarte putine spatii comerciale care nu sunt folosite, ceea ce ofera perspectiva unor bune oportunitati pentru investitorii internationali”, se mai arata in raport.