Candidatul pentru functia de ministru al Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, are mari sanse sa primeasca vot favorabil in Parlament. PD, PC, UDMR si parlamentarii platformistii au anuntat ca vor sustine candidatul PNL, in timp ce PRM si PSD inca nu au luat o decizie.

Democratii au anuntat imediat dupa intalnirea de la Palatul Victoria ca vor sustine candidatul PNL pentru functia de la Ministerul Economiei. Aceasta decizie a dus si la obtinerea sprijinului din partea parlamentarilor adepti ai lui Theodor Stolojan, care si-au conditionat votul de cel al democratilor.

"Daca PD va sustine candidatura lui Vosganian, atunci cu siguranta vom vota si noi pentru desemnarea lui drept ministru al Economiei. Vosganian este la fel de bun ca si ceilalti care s-au perindat la minister. Nu am nici o problema cu el", a declarat liderul platformistilor, Theodor Stolojan.

Totodata conservatorii si reprezentantii UDMR si-au declarat sustinerea neconditionata in Parlament pentru Varujan Vosganian, catalogandu-l pe acesta drept "un candidat de anvergura si cu calificari necesare".

Deputatul UDMR Kelemen Hunor este convins ca Varujan Vosganian va trece cu brio audierile comisiilor de specialitate din Parlament. “Sincer vorbind, cred ca el va fi votat si de o buna parte din opozitie, pentru ca nimeni nu are nevoie de o noua criza politica in preajama Craciunului sau de alegeri anticipate.

Eu cred ca opozitia va vota acutala formula de guvernare", a declarat Kelemen Hunor.

PSD si PRM nu s-au hotarat inca ce vot vor acorda candidatului PNL pentru functia de ministru al Ecominiei. Liderul grupului PRM de la Camera Deputatilor l-a catalogat pe Varujan Vosganian "un jolly-joker al PNL".

"Stirea privind nominalizarea facuta de premierul Tariceanu pentru Ministerul Economiei este prea proaspata pentru ca PRM sa fi putut lua o decizie. Domnul Vosganian e pe post de jolly-joker in PNL, cu tot respectul pentru domnia sa, dar nu cred ca-i sta bine in postura de om bun la toate", este de parere Bolcas.

Presedintii Camerei si Senatului, Bogdan Olteanu si Nicolae Vacaroiu, au stabilit ca liberalul Varujan Vosganian va fi audiat, luni, in comisiile parlamentare de specialitate, urmand ca, marti, sa fie votat de plenului reunit al Parlamentului.