Simbata seara, clubul catalan a anuntat ca va actiona in justitie cotidianul francez Le Monde, dupa o serie de articole in care se afirma ca fotbalisti ai Barcelonei ar fi beneficiat de tratamente medicale interzise.

Conform jurnalistilor de la Le Monde, clinica doctorului Eufemiano Fuentes a oferit consultanta mai multor grupari fotbalistice din Spania, printre care si Barcelona. Numele echipei apare pe un document pe care reporterii l-au vazut si din care reiese ca echipa a beneficiat de aceleasi servicii oferite unor ciclisti celebri care au fost descoperiti dopati.

Mai mult, Le Monde sugereaza ca Barcelona a incercat in doua rinduri sa il angajeze pe doctorul Fuentes, informatie pe care clubul catalan a negat-o vehement in comunicatul de simbata seara.

Medicul Eufemiano Fuentes se afla in centrul unui mare scandal de dopaj, dupa ce un fost ciclist spaniol a dezvaluit metodele sale, iar politia spaniola a intreprins perchezitii si a deschis o ancheta vasta. Dupa operatiunea "Puerto", mai multe nume mari din ciclism au iesit din activitate.

Simbata seara, in campionat

Barcelona-Sociedad 1-0, gol Ronaldinho

Sevilla-Real Madrid 2-1 Kanoute 17, Chevanton 77, respectiv Beckham 12