Octavian Costache, fost olimpic la informatica, si-a vandut site-ul si a plecat in SUA sa lucreze la Google. A ales renumele unei companii mari in locul notorietatii personale in Romania.

Are doar 25 de ani. Si un CV impresionant. Pe langa premii la olimpiadele nationale de informatica este si creatorul site-ului de jocuri www.doizece.ro, cel mai popular site de jocuri de pe internetul romanesc.

In urma cu un an, avea sanse de a deveni unul dintre antreprenorii de succes din Romania. Dar, la sfarsitul anului trecut, a decis sa vanda site-ul www.doizece.ro, care incepuse deja sa genereze venituri, si sa accepte sa plece programator la Google. Il cheama Octavian Costache. Pe internet si intre prieteni este cunoscut drept Vivi.

Mare parte din numele grele de pe internetul romanesc urmaresc cu atentie fiecare articol pe care-l publica pe blogul personal.

Pe langa doizece.ro, Vivi are la activ si alte premii Internetics (un concurs care premiaza cele mai bune site-uri din Romania) pentru site-urile pe care le-a creat: cel al formatiei Divertis (www.divertis.ro) si un site de educatie adresat liceenilor (www.5pm.ro).

A lasat Bucurestiul pentru New York

De peste un an, Vivi s-a mutat la New York, unde lucreaza pentru filiala locala a Google. Au aparut si primele realizari: o mica parte a sectiunii financiare a Google.

Probabil ca o mare parte dintre programatorii din Romania il invidiaza si si-ar dori sa fie in locul lui. In aceeasi situatie cu Vivi se afla sute sau chiar mii de „creiere” care au cautat succesul in strainatate. Octavian sustine ca pentru el e mai bine asa. Are sansa de a fi parte din realizarile celei mai populare companii de pe internet. Si, dupa cum ii place sa spuna, sa stea in New York - un oras minunat.

Integral in EVZ