Noul film a lui Mel Gibson, "Apocalypto", a debutat in acest weekend in cinematografele din Statele Unite si a ocupat pozitia intai in topul incasarilor la casele de bilete, informeaza cbs.com.

Aceasta reusita demonstreaza ca Mel Gibson a ramas un invingator, in ciuda faptului ca a fost arestat in vara anului trecut pentru comentarii antisemite si pentru ca a condus sub influeta bauturilor alcoolice.

Pentru “Apocalypto”, o productie care urmareste declinului vechii civilizatii maya, au fost incasate 14,2 milioane de dolari in trei zile de la debut. “Apocalypto” a avut un castig modest daca facem o comparatie cu incasarile realizate in weekend-ul de premiera a ultimului film a lui Gibson, “Patimile lui Hristos”, care au fost de 83.8 milioane de dolari.

Chuck Viane, unul din realizatorii filmului, a declarat: “Filmul a demostrat ca este cu adevarat o reusita. Cred ca oamenii sunt putin uimiti ca a ocupat din prima saptamana locul intai.”

Productia Sony, "The Holiday", a ocupat pozitia a doua a clasamentului, avand incasari in valoare de 13,5 milioane de dolari. Filmul este regizat de Nancy Meyers, iar distributia cuprinde actori de renume, cum ar fi: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jack Black si Jude Law.

Locul trei este ocupat de comedia animata “Happy Feet”, in care este prezentat un pinguin, care are talentul de a dansa step. Filmul a incasat 12,7 milioane de dolari.

Topul incasarilor in Statele Unite ale Americii:

1. "Apocalypto," - 14,2 milioane dolari.

2. "The Holiday" - 13,5 milioane dolari.

3. "Happy Feet" - 12,7 milioane dolari.

4. "Casino Royale" - 8,8 milioane dolari.

5. "Blood Diamond" - 8,5 milioane dolari.

6. "Unaccompanied Minors" - 6,2 milioane dolari.

7. "Deja Vu" - 6,1 milioane dolari.

8. "The Nativity Story" - 5,6 milioane dolari.

9. "Deck the Halls" - 3,9 milioane dolari.

10."The Santa Clause 3: The Escape Clause" - 3,3 milioane dolari.