Dupa 45 de ani, spectacolul cu piesa Mamoure, de Jean Sarment, revine in repertoriul Teatrului Lucia Sturdza Bulandra in regia lui Dinu Cernescu. Premiera oficiala a spectacolului va avea loc joi, pe 14 decembrie, de la ora 19.00 la Sala Izvor.

Cunoscuta artista Tamara Buciuceanu revine la Teatrul Bulandra, interpretand Mamouret, dorind, dupa cum afirma pe site-ul teatrului: "sa arat caracterul acestui personaj foarte interesant, plin de energie, care-si impune intotdeauna punctul de vedere."

In viziunea regizorului Dinu Cernescu, Mamouret este o piesa despre dragoste, despre bucuria vietii, indiferent de varsta, o piesa blanda. Un spectacol simplu, normal, punand in prim-plan actorii si povestea piesei".

Autorul piesei, Jean Sarment spunea despre ea in 1941: "am adus pe scena o poveste care ii poate emotiona pe toti cei care, dincolo de ironia defensiva, si-au pastrat inima tanara si vesela. O piesa comica, clara si aerisita, in care finalul e aidoma inceputului, inchizand cercul."

Distritutia:

Mamouret: Tamara Buciuceanu

Antoine: Ion Cocieru

Marcus: Serban Pavlu

Marie-Josephe: Ioana Macaria

Estelle: Ilinca Manolache

Giselle: Alexandra Murarus

Girard: Marius Chivu

Ferdinand: Mihai Verbitchi

Horace: Gabriel Spahiu

Guillaume: Gheorghe Ifrim

Armandine: Manuela Ciucur

Esprit: Dumitru Anghel

Calareata: Daniela Nane

Laurent: Andrei Runcanu

Jurnalistul: Silviu Geamanu

Preotul: Teodor Danetti

Heloise: Domnita Constantiniu

Consilier 1: Marian Simion

Consilier 2: Dragos Silvestru

Regia: Dinu Cernescu

Reprezentatii ale spectacolului sunt programate in zilele 21,22 decembrie, ora 19.00, la Sala Izvor. Pretul biletelor: 15,8 RON, 8,4 RON.