Liderul grupului liberal-democrat din Parlamentul European, Graham Watson, il acuza pe presedintele Traian Basescu ca l-a folosit pe Theodor Stolojan pentru a rupe PNL.

Potrivit Deutsche Welle, responsabilul european sustine ca in cazul in care Partidul Liberal Democrat - initiat de Theodor Stolojan - ar dori sa afilieze la ALDE (grupul liberal-democratilor europeni) este putin probabil ca aceasta cerere sa fie acceptata.

Mai mult, Graham Watson considera ca noua formatiune politica apartine, de fapt, presedintelui Traian Basescu, apreciind ca seful statului roman nu este in niciun caz unul liberal.

Watson a afcut si o comparatie intre presedintele Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, mentionand ca intre cei doi exista o diferenta fundamentala: "Traian Basescu a lucrat "in" si "cu" vechiul regim comunist. In timp ce Tariceanu - nu facut acest lucru" - a precizat liderul liberalilor europeni.

In opinia lui Watson, romanii stiu ca trebuie sa o rupa cu trecutul, iar Tariceanu reprezinta aceasta "ruptura".

In alta ordine de idei, Graham Watson a facut si cateva aprecieri pozitive la adresa liderului conservator, Dan Voiculescu, mentionand ca acesta joaca un rol interesant in politica romaneasca. "Pot sa va spun ca sunt doi reprezentanti ai PC in grupul pe care-l conduc care isi fac treaba excelent in promovarea Romaniei in Uniunea Europeana" - a adaugat liderul liberalilor europeni.